دیدار با اسلامی بسیار مهم بود/ ایران و آژانس باید همکاری خود را گسترش دهند
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از دیدار با رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در جمع خبرنگاران ضمن مثبت ارزیابی کردن این دیدار، بر گسترش همکاری ایران و آژانس تأکید کرد.
به گزارش صحرانیوز، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که شب گذشته (شنبه) در رأس هیأتی به منظور دیدار و گفتوگو با رئیس سازمان انرژی اتمی وارد تهران شد، پیش از ظهر امروز (یکشنبه) ۲۱ شهریور ماه با حضور در محل سازمان انرژی اتمی با محمد اسلامی دیدار و گفت و گو کرد.
وی سپس در جمع خبرنگاران گفت: «برای من این بازدید بسیار مهم است چون بعد از روی کار آمدن دولت جدید است. این بدان معناست که ایران و آژانس باید با هم کار کرده و همکاری خود را گسترش دهند».
گروسی در ادامه از اسلامی و مهمان نوازی و گفتگوی مثبت و عمیقی که داشتند قدردانی کرد و ادامه داد: «ما باید درباره مسائل با هم مذاکره و تبادل نظر داشته باشیم. این اولین دیدار من بعد از انتصاب اسلامی است و درباره مسائل فنی صحبت شد».
وی گفت: «ظرف کمتر از دوهفته کنفرانس عمومی آژانس برگزار خواهد شد و این یکی از رویدادهای مهم در جهان است. خوشحال شدم شنیدم آقای اسلامی سرپرستی هیأت ایرانی را دارد و توافق کردیم ادامه مذارکات را در وین ادامه دهیم و پس از آن من مجدداَ برای گفتوگوی سطح بالا با مقامات ایرانی به ایران برمیگردم. خوشحالم گفتوگوهای ما مثبت بود».
این نخستین سفر گروسی به تهران در دولت سیزدهم و اولین دیدار وی با محمد اسلامی رئیس جدید سازمان انرژی اتمی است. این سفر در آستانه نشست شورای حکام آژانس انجام میشود.
پیش از این برخی رسانهها از سفر گروسی به تهران خبر داده بودند. خبرگزاری رویترز به نقل از چند دیپلمات که از نزدیک آژانس بینالمللی انرژی اتمی را دنبال میکنند گزارش داد سفر مدیرکل آژانس به ایران تایید شده و او احتملاً اوایل روز یکشنبه وارد تهران میشود.
پیشتر شبکه آمریکایی «بلومبرگ» به نقل از چند مقام گزارش داد که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دنبال ملاقات با «محمد اسلامی» رئیس جدید سازمان انرژی اتمی ایران پیش از کنفرانس وین است.
نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیش از این نسبت به اقدام غیرسازنده از سوی آژانس هشدار داد و گفت: آژانس و نهادهای سیاستگذار آن نمی توانند خود را از سرنوشت تفاهم هستهای جدا کنند و هر اقدام غیر سازنده، مخل فرآیند مذاکره خواهد بود.