۱۳ آبان روز مبارزه با استکبار

۱۳ آبان روز مبارزه با استکبار

یکی از روزهای پر اهمیت ایران اسلامی قبل و بعد از انقلاب روز ۱۳ آبان است که وقتی به وقایع چند دهه اخیر می نگیرم ۳ واقعه بسیار مهم را در این روز میابیم .

به گزارش صحرانیوز ، اگر نگاهی به تاریخ پر فراز و نشیب ایران عزیز بیاندازیم ، حوادث زیادی در آن ثبت شده که برخی عوامل داخلی دارند و برخی خارجی ، یکی از آن روزهای پراهمیت قبل و بعد از انقلاب روز ۱۳ آبان است که وقتی به وقایع چند دهه اخیر می نگیرم ۳ واقعه بسیار مهم را در این روز میابیم .

گر چه در سال های مختلفی اتفاق افتاده اما هر یک در زمان خود بسیار مهم و تاثیرگذار بوده اند که مسیر را برای به سرانجام رسانیدن این انقلاب هموار نموده اند:

 تبعید امام خمینی به ترکیه ۱۳ آبان ۱۳۴۳

کابینه اسدالله علم در سیزدهم مهر سال ۱۳۴۲، به دستور محمدرضا پهلوی ، پیشنهاد آمریکا مبنی ‌بر اعطای مصونیت قضایی به اتباع آمریکایی را به صورت یک لایحه قانونی در هیئت دولت تصویب کرد.

چندی بعد این خبر به حضرت امام رسید و ایشان را به خروش و فریاد واداشت به طوری که در ۴ آبان ۱۳۴۳ ایشان طی نطقی تاریخی به رسوایی این اقدام ننگین پرداختند.

فرازهایی از سخنرانی ایشان چنین بود: « … دولت با کمال وقاحت از این امر ننگین طرفداری کرد، ملت ایران را از سگ‌های آمریکایی پست‌تر کردند.

اگر چنانچه کسی یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد، بازخواست از او می‌کنند؛‌ اگر شاه ایران یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد بازخواست می‌کنند و اگر چنانچه یک آشپز آمریکایی شاه ایران را زیر بگیرد، مرجع ایران را زیر بگیرد، بزرگترین مقام ایران را زیر بگیرد، هیچ کس حق تعرض ندارد…».

در شب ۱۳ آبان ۱۳۴۳، صدها کماندو به همراه مزدوران ساواک به منزل امام در قم حمله‌ور شدند ایشان را دستگیر و به تهران منتقل کردند و سپس با یک هواپیمای نظامی ایشان را به ترکیه تبعید کردند. این سرآغار هجرتی بود که ۱۴ سال بعد پیروزی انقلاب اسلامی را به بار آورد.

روز دانش‌آموز ۱۳ آبان ۱۳۵۷

صبح روز ۱۳ آبان ۱۳۵۷، دانش‌آموزان در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند، به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند تا صدای اعتراض خود را به گوش همگان برسانند.

این جوانان پر شور و خداجو، گروه گروه، داخل دانشگاه شدند و به همراه دانشجویان و گروه‌های دیگری از مردم در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند. ساعت ۱۱ صبح، مأموران،‌ ابتدا چند گلوله گاز اشک‌آور در میان این جمعیت خروشان پرتاب کردند؛ اما، اجتماع کنندگان در حالی که به سختی نفس می‌کشیدند، صدای خود را رساتر کرده و با فریاد الله‌اکبر، لرزه بر اندام مأموران مسلح شاه افکندند.

 در این هنگام تیراندازی آغاز شد و جوانان و نوجوانان بی‌گناه، یکی پس از دیگری، در خون خود غلتیدند. در این روز، ۵۶ نفر شهید و صدها نفر مجروح شدند.

حضرت امام(ره) در پیامی به همین مناسبت فرمودند: «… عزیزان من صبور باشید، که پیروزی نهایی نزدیک است و خدا با صابران است … ایران امروز جایگاه آزادگان است… من از این راه دور، چشم امید به شما دوخته‌ام»

به خاطر گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان دانش‌آموز، این روز در تاریخ انقلاب اسلامی به نام روز دانش‌آموز نام‌گذاری شده است.

تسخیر لانه جاسوسی ـ روز مبارزه با استکبار جهانی ۱۳ آبان ۱۳۵۸ 

حضرت امام خمینی (ره): ما شعار مرگ بر آمریکا را در عمل جوانان پرشور و قهرمان و مسلمان در تسخیر لانه فساد وجاسوسی آمریکا تماشا کرده‌ایم.

در ابتدای انقلاب و زمان حکومت دولت موقت با هدف وادار کردن آمریکا به استرداد شاه و اموال ملت ایران، دانشجویان تصمیم به اشغال سفارت آمریکا گرفتند.

دانشجویان از دانشگاه‌های تهران، پلی‌تکنیک، صنعتی شریف، شهید بهشتی و … گرد هم آمدند و طی یک راهپیمایی تا سفارت آمریکا از دیوارهای سفارت بالا رفته و علیرغم مقاومت محافظین و آمریکایی‌ها، سفارت را به تصرف کامل درآوردند.

امام خمینی‌(ره) نیز در پیامی این حرکت را انقلاب دوم و بزرگ‌تر از انقلاب اول نامیدند.

لذا این ۳ اتفاق روز ۱۳ آبان را در تاریخ ایران اسلامی ماندگار کرده است ، اگر به  این وقایع و علل و عوامل به وجود آمدن آن نگاهی بیاندازیم  به نقش دشمنان ما در رأس آنان آمریکا و سوء نیت آنان پی ببریم .

در بررسی علل این دشمنی به نتیجه جز اختلاف و تقابل ۱۰۰% در اهداف ایدیولوژیک  که برای هر کشوری مشخص و غیر قابل تغییر (حتی با تغییر دولتها) می باشد را می یابید که علت آن تقابل آنان با اسلام ناب همان که امام خمینی(ره) و امام خامنه ای بارها به آن اشاره فرمودند.

 همان تقابل جبهه حق با جبهه باطل که اوج آن را در صحرای کربلا و روز عاشورا درمیابیم .

آمریکا تا زمانی که به هدف تغییر باور ها و تغییر رفتار ها در ایران نیانجامد و اسلام ایران را همانند اسلام ترکیه و عربستان نشود دست بردار نمی باشد .

امام خمینی(ره): همه مردم می‌دانند که باید در مقابل آمریکا بایستند و استقلال داشته باشند.

به قلم مجتبی لشکربلوکی